Care este importanța nutriției în viața de zi cu zi?Când amintesc în discuție  “NUTRIȚIA”, gândul meu nu este doar la numărul calorii sau gramajul de carbohidrați necesare pentru supraviețuirea omenirii. Acest domeniu înfățișează o multitudine de aspecte (medicale/ științifice, sociale și psiho-emoționale), iar rolul alimentației în viața de zi cu zi ar trebui să fie unul destul de important. Spun ar trebui, fiindcă sunt foarte puțini cei care pun cu adevărat preț pe sănătate și dragostea de sine. În primul rând, echilibrul nutrițional aparține prevenției primare, alături de alți factori, precum renunțarea la fumat, analizele de rutină, screening-ul pentru cancerul mamar și de col uterin în rândul femeilor etc. Stilul de viață armonios este o încercare cu un impact destul de puternic în zilele noastre, iar conștientizarea în ceea ce constă acest proces de prevenire al unor patologii frecvent întâlnite este, din păcate, un eșec în marea majoritate a pacienților. Întârzierea în diagnosticare are la bază frica omului de a se prezenta la medic din considerente diverse, iar această perspectivă poate fi schimbată doar prin educație medicală și nutrițională. Pe de altă parte, nutriția poate fi identificată în fiecare specialitate medicală sau chirugicală în parte, aceasta ocupând primul loc în prevenția secundară. Conturând în ansamblu o idee principală, țin să afirm că prevenția este dușmanul tuturor bolilor cronice, iar tratamentul este prietenul lor. Mai bine prevenim, decât să tratăm!


PROGRAMUL DENNUTRITION

Programul are la bază o evaluare profundă a necesităților nutrițional-calorice ale fiecărei persoane în parte și dobândirea unor informații esențiale pentru schimbarea stilului de viață și corectarea obiceiurilor si comportamentelor alimentare. Relația medic-pacient reprezintă o unitate extrem de importantă în conduita terapeutică, dar și în atingerea obiectivelor stabilite. Pe lângă planul alimentar personalizat și informațiile oferite pacientului, suportul motivațional și consilierea în sfera dezvoltării personale deține anumiti pași, precum completarea chestionarelor de psihonutriție și evaluarea pacientului în ceea ce privește complexul emoții/mâncare. 

Nu reprezintă o dietă banală pe care sa o ții strict pe o perioada determinata de timp. Acum vreau sa explic exact in ce consta programul, iar persoanele care au făcut și chiar iau parte actualmente la el pot confirma ca este cu totul altceva. Înseamnă mult mai mult… înseamnă speranța, înseamnă schimbare, înseamnă dorința de a modifica ceva atât din punct de vedere al aspectului, cât și din viziunea oglindirii asupra unui stil de viața ordonat și curat, iar in aceasta categorie nu includ doar alimentatia, ci și modul de observare al diverselor activități, relația cu mâncare, deosebirea poftei de foame. Înseamnă documentație, nu aberației, înseamnă medicina, înseamnă nutritie atât obiectiva luând in calcul calitatea și cantitatea dar și subiectiva fiindcă fiecare dintre pacienți/e au mâncat exact ceea ce a fost pe placul lor. Înseamnă disciplina și motivatie. Înseamnă colaborare, iar relația nutriționist-pacient este una armonioasa, fără inhibiții vocale. Înseamnă monitorizare zilnică a celor trei mese. Înseamnă seriozitate. Înseamnă dorința. 

~ Motivația reprezintă cheia succesului indiferent de obiectivul la care aspiri. ~

Dr. Denisa B.


CE SPUN PACIENȚII?

„Dr. Denisa B. e super devotata si intelegatoare .O recomand atat persoanelor care vor sa scape de kg in plus, cat si celor care vor sa isi formeze obiceiuri alimentare mai disciplinate si mai sanatoase”

– Oana


Foarte implicată și profesionalistă. Iubește ceea ce face și are foarte, foarte multă răbdare. 5/5

-Ioana


Recomand Dr. Denisa Bostina!

Desi este foarte tanara, energia, perseverenta si optimismul dansei sunt contagioase! Toate retetele sunt simpatice, delicioase, frumos colorate, echilibrate, usor si rapid de preparat si, binentales, sanatoase.

Am ajuns la rezultat destul de usor si rezonabil, sfaturile au fost intotdeauna la obiect, mi s-au clarificat intotdeauna nelamuririle!

-Angi


Am ajuns la Denisa deoarece căutam un doctor nutriționist acreditat ce mă putea ajuta cu un regim alimentar personalizat, potrivit în cazul unei probleme de sănătate – nu doream o dietă ce rezolvă doar în aparență situația.Ca un prim plus este faptul că meniurile ei nu sunt suplimentate de tot felul de “produse minune” care să accelereze nenatural procesul sau să dăuneze pe altă parte. Orice înlocuitor sau produs recomandat de ea se bazează strict pe studiile confirmate și dovedite pe care le are acel produs.Metoda de monitorizare a programului e foarte eficientă și Denisa e foarte răbdătoare, implicată și deschisă la conversație când vine vorba de nelămuriri, incertitudini sau alternative. Rezultatele au fost peste așteptări, planul de alimentație este budget-friendly și foarte eficient de preparat. Nu e necesar vreun efort special pentru prepararea alimentelor și de multe ori chiar salvezi destul timp în bucătărie.5/5 recomand!

-Natalia


Am reușit să slăbesc alături de domnișoara doctor aproximativ 30 kg în 7 luni. Este incredibil cum a reușit să îmi redea încrederea în mine și să adopt un alt tip de viață, de care până să ajung la dânsa habar nu aveam de existența lui.

– Mihaela


Nu credeam că voi reuși vreodată să scap de cele 20 kg puse în perioada sarcinii. Nu aveam încredere în medici sau nutriționiști și nici în leacuri minune. Am slăbit ușor și sănătos în câteva luni cu ajutorul Denisei doar prin alimentație sănătoasă. Este foarte deschisă, prietenoasă și profi. Nici nu o pot compara cu restul medicilor. Am toată încrederea în ea și sunt convinsă că cine ajunge la ea este la fel de norocos ca mine. Recomand 100%

-Elena


Pasiunea și perseverența își spun cuvântul ! 🤍Ani de zile am luptat cu kilogramele în plus fără vreun rezultat  Lângă Denisa am reușit să-mi împlinesc marele vis  și nu numai …. pe lângă cele aproape 20 de kg eliminate într-un timp record am învățat ceea ce de fapt contează cu adevărat “Schimbarea…”  O alimentație disciplinată .O recomand cu tot dragul , este 🔝 în tot ceea ce face ! P.S : Acest program constă în mâncare 100% sănătoasă … fără shake-uri , pastile , ceaiuri “minune”… și mai știu eu ce alte nebunii . Am ținut să menționez acest lucru fiindcă de când am slăbit ,zilnic primesc expresia “Nu că tu sigur ai mai luat și altceva pe lângă !” … Nu , nu am luat absolut nimic … totul consta într-o alimentatie sănătoasă, foarte echilibrată și multăăă apă !

-Adelina


%d blogeri au apreciat: