CUM SĂ SCAZI ÎN GREUTATE CU DIETA PALEO?

Unul dintre cele mai mari beneficii ale Dietei Paleo este capacitatea sa de a ajuta pacienții cu obezitate să piardă în greutate în mod eficient și sănătos. Secundar, un alt beneficiu documentat al acestei diete ăl constituie diminuarea poftei de mâncare. Motivul pentru care această dietă reprezintă  o abordare inteligentă și eficientă pentru pierderea kilogramelor nu necesită complexitate. Astfel, dieta Paleo reprezintă singura dietă la care organismul uman este adaptat din punct de vedere  genetic. Prin urmare, consumul alimentelor necesare a fi consumate și nu mai mult, scad în mod semnificativ semnalele de foame. 

 

Cum poate fi posibil acest aspect?  În primul rând, superioritatea  nutrienților proveniți din  alimente naturale, precum fructe, legume, peștele și carnea slabă, acoperă necesitatea organismului, fără un aport caloric superior secundar. Un rol important în rândul pacienților cu diabet zahart tip 2 și obezitate pe care dieta Paleo îl deține este creșterea sensibilității la insulină și stabilizarea fluctuațiilor acesteia, îmbunătățind astfel controlul glicemic și ducând la scădere ponderală.  

 

Cum sunt posibile toate aceste rezultate? Acest tip de dietă prezintă interes strict asupra categoriilor de alimente, și nu pe macronutrienți prin scăderea numărului de glucide și lipide sau creșterea necesarului proteic. Cu toate acestea, comparativ cu dietele occidentale moderne, necesarul de carbohidrați proveniți din dieta de față este net inferior. 

 

Obținerea într-un mod natural a beneficiilor unui consum redus de glucide cu absorbție rapidă se datorează înlocuirii produselor procesate, bogate în zaharuri comerciale cu alimente standard, clasice, precum grăsimi sănătoase, carne albă, legume crude. De reținut că dieta Paleo NU este o dietă săracă în carbohidrați. Pe parcursul acesteia, aportul caloric total va fi mai redus, însă cu obținerea unui necesar optim de macro și micronutrienți pentru organism. 

Concluzionând cele de mai sus, se poate menționa un triplu beneficiu al dietei Paleo, respectiv menținerea energiei pe o perioadă îndelungată de timp datorită unui aport nutrițional corespunzător, înlăturarea poftelor și diminuarea senzației de foame și, în ultimul rând, scădere ponderală și control optim al valorilor glicemice printr-un consum al alimentelor cu conținut caloric și indice glicemic mic și bogate în substanțe nutritive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: