De asemenea, în urmă cu un an am publicat prima carte intitulată „SCHIMBARE, Sănătate la superlativ”, dedicată vouă, dragi cititori. Tema principală a acesteia o constituie modul de abordare a relației cu mâncarea, necesitatea dobândirii unui echilibru nutrițional în rândul familiilor, cum putem face față micilor tentații și cum putem schimba în bine această rutină? Scurtă descriere a cărții: privită ca pe o capodoperă, această carte redă nevoia dobândirii unui adevăr, nevoia de a ne opri dintr-o plutire continuă în superficialitate, încercarea de a da dovadă de solidaritate unii de alții și, cel mai important, credința că nu vom uita niciodată de unde am plecat. Ea deține istorisiri relatate din perspectiva unui vizionar care aparține unei generații tinere și care crede cu tărie că schimbarea este singura modalitate prin care se poate construi o lume mai bună, o lume mai sănătoasă. Înfățișarea oarecum dură a realității cu care ne confruntăm fiecare dintre noi poate reprezenta un prim pas în acest proces complex al schimbării. O sursă de inspirație, motivație și informații noi, cu siguranță “Schimbare” este o carte care nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui cititor pasionat de artă, cunoaștere și echilibru.


A. Specialitatea Diabet zaharat Nutriție și Boli Metabolice (DZNBM) este o specialitate complexă, care studiază urmatoarele aspecte:


1. principalele boli cronice netransmisibile și factori de risc (diabet zaharat, suprapondere, obezitate, dislipidemii, risc cardiovascular și metabolic, sindrom metabolic, hiperuricemii, stil de viață nesănătos)

 2. hipoglicemiile de cauză diabetică și non-diabetică

3. nutriția individului sănătos

4. dietoterapia în boli cronice și acute (metabolice, cardiovasculare, digestive, renale, imunologice,pulmonare, etc)

5. dietoterapia în situații speciale (gravide, lăuze, sportivi, copii, varstnici, comunități)

6. boli metabolice ereditare /erori înăscute de metabolism


B. Cursul acreditat de Consilier de Dezvoltare Personală (Life Coach) a fost realizat în cadrul companiei Confident Business Training. Solicitarea unui life coaching poate fi secundară următoarelor aspecte: timiditate; stimă de sine scăzută; comunicare ineficientă; creșterea asertivității; găsirea motivației pentru a începe și duce la capăt activitățile dorite; managementul timpului; managementul stresului; modalități de orientarea pe soluții în situații oricât de critice; relaționare eficientă; integrare/adaptabilitate în cazuri de schimbare a mediului de viață; probleme specifice etapelor de creștere ale copiilor și adolescenților; medierea conflictelor în cuplu, familie, mediu profesional și social; descoperirea direcției în viață; modalități de alegere a unui partener potrivit; depășirea limitelor autoimpuse; accesul la punctele forte ale persoanei; gestionarea gândurilor și emoțiilor negative; depășirea impasului existențial; găsirea vocației profesionale; identificarea pattern-urilor disfuncționale și înlocuirea cu unele noi, adaptate situației prezente, gestionarea emoțiilor, clarificarea stărilor emoționale, etc.

Care sunt calificările?

◦ Organizarea propriei activități 

◦ Noțiuni de coaching
◦ Dezvoltare în diverse activități 

◦ Stabilirea obiectivelor

◦ Interacțiune
◦ Amplificarea motivației
◦ Crearea spațiului de interacțiune cu persoanele consiliate ◦ Investigarea situațiilor problemă
◦ Explorarea soluțiilor potențiale ale situațiilor problemă
◦ Consilierea privind modalități de dezvoltare personală

C. Am început să activez în domeniul Nutriției încă din vremea studenției, mai exact din anul 4 de Medicină Generală, atunci când am finalizat cu brio cursul acreditat de Consilier Nutriționist. A fost o experiența frumoasa, alături de persoane minunate, am învățat lucruri noi și importante pentru un stil de viața sanatos și curat. In urma cursului am acumulat informații referitoare la:

  1. Principiile alimentare și valoarea nutritivă
  2. Metode de gastrotehnie
  3. Alimentația copiilor și a a dolescenților
  4. Alimentația femeilor gravide
  5. Alimentația sportivilor de performanță
  6. Alimentația vârstnicilor
  7. Alimentația rațională în colectivități

Cursul a fost împărțit in 5 module, fiecare având o importantă aparte, si anume:

  1. Anatomia și fiziologia aparatului digestiv( pe care o învățasem deja in anul 1 de medicina)
  2. Principiile alimentare și Alimentația
  3. Evaluarea statusului nutrițional și Alimentația in funcție de vârsta
  4. Boli de nutriționale și metabolice
  5. Nutriție sportivă

D. După finalizarea cursului de consilier nutriționist, m-am înscris în cadrul Academiei de Nutriție „Sănătate, te iubesc!”, sub coordonarea doamnei Dr. Laura Ene la un alt curs din acest domeniu, dar de această dată fiind vorba de „Masterul de Psihonutriție”. Acesta a fost alcătuit din 3 module, respectiv:

  1. Modulul nr. 1- Interviu motivațional în funcție de stadiile schimbării. Tehnici de bază
  2. Tipare de comportament alimentar și de personalitate
  3. Noțiuni de coaching și dezvoltare personală

PRIMEȘTI AUTOMAT UN MAIL CU ULTIMELE NOUTĂȚI MEDICALE

Să învățăm împreună ce înseamnă sănătatea!

Citește mai mult

Află noutăți și pe rețelele de socializare.

%d blogeri au apreciat: